Chakra-behandeling

Ons lichaam heeft naast fysiek voedsel, ook energie nodig om te kunnen functioneren. Een chakra zuigt als het ware deze energie aan, waardoor het wordt opgenomen door het lichaam en gebruikt wordt voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen.

Chakra’s zijn dus de energiecentra van het lichaam. Ze hebben de vorm van een soort energetische trechter of draaikolk en zijn niet waarneembaar met het blote oog. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekend ‘wiel’ of ‘cirkel’.

In het verleden ging men ervan uit dat ons energetische systeem bestond uit 7 chakra’s. Maar de mens heeft een enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt. Wij openen onszelf steeds meer voor hogere energieën en frequenties, waardoor ook ons chakrasysteem zich ontwikkeld heeft. Volgens de meeste bronnen heeft het zich ontwikkeld tot een systeem van 13 hoofdchakra’s met daarnaast verschillende kleinere chakra’s op bijvoorbeeld hand en voet.
In elk chakra zit een soort filter. Emoties zoals boosheid, hartzeer, onzekerheid en verdriet, komen ons fysieke lichaam binnen via de chakra’s en verlaten het ook weer via een chakra. Deze emoties kunnen er voor zorgen dat de filter verstopt raakt waardoor het dus minder levensenergie aan kan zuigen.

Een gezond werkend chakra reinigt zichzelf. Soms is een chakra echter zo verstopt dat het zichzelf niet of onvoldoende kan reinigen. Langdurig verstopte chakra’s zorgen voor een langdurig tekort aan energie in een bepaald gebied, waardoor er klachten kunnen ontstaan op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.

Tijdens een chakrabehandeling wordt de verontreiniging in het chakra gezuiverd en het chakra geoptimaliseerd, zodat de verstoorde energiestroom wordt hersteld. De fysieke, emotionele, mentale en spirituele delen kunnen dan weer met elkaar in balans komen.