Energetische therapie

Alles is energie: het menselijke lichaam, de natuur, dieren, maar ook de stoel waarop je zit. De muziek waar je naar luistert is energie, de voedingsmiddelen die je tot je neemt en het contact dat je maakt met anderen. Ook de lucht die je inademt, het water in de zee en het vuur in de haard is energie. Alles wat waarneembaar is, maar ook alles wat niet waarneembaar is.

Vanuit het energetisch, holistisch denken, kun je zeggen dat de mens bestaat uit een fysiek-,  een emotioneel-, een mentaal- en een spiritueel deel. Wanneer er binnen één deel onbalans is, heeft dit effect op het totaal. Deze onbalans kan leiden tot allerlei (pijn)klachten en/of ziektes op lichamelijk, psychisch of emotioneel gebied en zorgt ervoor dat het natuurlijke, zelfhelende vermogen van de mens wordt geblokkeerd/verstoord. Deze blokkering en/of verstoring kan door een energetisch behandeling worden hersteld:

Een energetische behandeling:

> stimuleert namelijk het zelfhelende vermogen en herstelt vervolgens het noodzakelijke evenwicht.
> werkt weerstandsverhogend,
> werkt verlichtend en helend bij pijn,
> vermindert onrust en stress,
> schept inzicht  in klachten, problemen en patronen,
> helpt bij het loslaten van vastzittende emoties en patronen,
> helpt je goed en zeker te voelen in je eigen lichaam.

Samenvattende heeft de energetische therapie daarom een helende en ondersteunende werking bij alle ziektes en klachten op lichamelijk- en mentaal/psychisch gebied.