Jassentechniek:

De Jassentechniek is een behandelingsmethode die je in staat stelt om in een korte tijd een enorme hoeveelheid onverwerkte ballast  ( lees  ‘ jassen’)  los te laten.

Vanuit de Jassentechniek wordt ons fysieke lichaam vergeleken met een kapstok, waaraan onze ballast in de vorm van jassen hangt. Elk met een eigen naam, zoals een verbindingenjas, traumajas, projectiejas, stressjas en ga zo maar door. Wanneer er te veel jassen aan een kapstok hangen, zie je de kapstok niet meer. Je ziet dan niet meer wie je echt bent, wat bij je past en wat je daadwerkelijk voedt in het leven.

Iedereen draagt het onverwerkte verleden met zich mee, als ‘jassen ‘. Bij de een zijn de jassen wat dikker dan bij de ander. Deze jassen bepalen hoe wij ons voelen, in het leven staan en reageren op onze omgeving. Je kunt alleen die jassen , of delen ervan , loslaten waarvan je je bewust bent en waar je dus last van hebt.  Het is dus niet zo dat je je hele ‘rugzak’ in een keer volledig leegmaakt.

Kenmerkend voor mensen die last hebben van hun ballast, is dat zij meer vermoeid en futloos zijn. Sommigen hebben letterlijk of figuurlijk het gevoel niet vooruit te kunnen komen en vast te zitten. Anderen hebben meer het gevoel in cirkeltjes te draaien of tegen de stroom in te moeten zwemmen.
Er zijn ook mensen die hinder ervaren van onverklaarbare gevoelens, negatieve gedachten, toenemende angst, stress of worden dagelijks ‘achtervolgd’ door een onverwerkt verleden. Kortom, ieder mens ervaart zijn of haar belastende verleden anders. Er is één duidelijke overeenkomst: iedereen wil ervan af.

Opvallend veel mensen zitten na het loslaten van hun ballast en trauma’s uit het verleden, beduidend beter in hun vel, zijn veel fitter en hebben meer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst.  Nadat er jassen zijn uitgetrokken, kunnen fysieke, psychische en/of emotionele  klachten van allerlei aard beter behandeld worden.